Novosti

Edukacija u Parizu

Edukacija u Parizu

Krajem ožujka 2023.godine, u Parizu, na institutu Le Cordon Bleu Paris, održana je edukacija pod nazivom ”Advanced Culinary Techniques”.

Le Cordon Bleu Paris također nosi naziv kao najbolje kulinarske škole na svijetu.
Kao što samo ime kaže, edukacija se odnosila na moderne kulinarske tehnike pomoću kojih se može prigotovljavati hrana. Naglasak se stavlja na dugo prigotovljavanje namirnica na vrlo niskim temperaturama, kako bi one zadržale svoja nutritivna svojstva kao i estetiku.
Na edukaciji su korištene takozvane tehnike ”Sous Vide”, gdje je uz estetiku i nutritivna svojstva, stavljen naglasak na standarde koji se moraju poštivati kako ne bi došlo do razvoja bakterija. Također, na edukaciji su korištene tehnike molekularne gastronomije koja svojim neobičnim izgledom i okusom privlači pažnju.
Kompletna kotizacija, smještaj i putovanje financirano je iz projekta RCK RECEPT s namjerom da se nastavnici škole educiraju na najbolji mogući način te da budu u toku s najnovijim suvremenim gastronomskim trendovima, ali i mjerama zaštite namirnica.

Carlo Simonetti

Vesna Brubnjak
Vesna Brubnjak