Novosti

JAVNI POZIV ZA UPIS NA PROGRAM OBRAZOVANJA ODRASLIH ZA STJECANJE MIKROKVALIFIKACIJE „OSNOVE POSLUŽNIH PROCESA U UGOSTITELJSTVU“

JAVNI POZIV ZA UPIS NA PROGRAM OBRAZOVANJA ODRASLIH ZA STJECANJE MIKROKVALIFIKACIJE „OSNOVE POSLUŽNIH PROCESA U UGOSTITELJSTVU“

Ugostiteljska škola Opatija, Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva dana 6. rujna 2023. godine raspisuje sljedeći:

 

JAVNI POZIV ZA UPIS NA PROGRAM OBRAZOVANJA ODRASLIH ZA STJECANJE MIKROKVALIFIKACIJE „OSNOVE POSLUŽNIH PROCESA U UGOSTITELJSTVU“

 

Pozivamo sve zainteresirane polaznike na upis u program obrazovanja odraslih za stjecanje mikrokvalifikacije „Osnove poslužnih procesa u ugostiteljstvu“ koji je osmišljen i razvijen u sklopu projekta RCK RECEPT  ­̶  Regionalni centar profesija u turizmu.

Upisi su omogućeni za maksimalno 12 polaznika u ukupnom trajanju od 175 sati, od čega se 50 sati ostvaruje vođenim procesom učenja (teorija), 90 sati učenjem temeljenim na radu (praksa), a 35 sati samostalnim aktivnostima polaznika.

Program je besplatan za sve polaznike.

 

Kompetencije koje se ovim programom stječu:

  1. Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
  2. Organizirati prijem, prihvat i smještaj gosta
  3. Prezentirati dnevnu ponudu pred stolom gosta
  4. Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta
  5. Razlikovati tehnike i načine posluživanja jela
  6. Slagati pribor za jelo u skladu s pravilom postavljanja stola i naručenim jelom
  7. Urediti ugostiteljski objekt za posebne prilike
  8. Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti

zanimanja

  1. Primijeniti pravila zaštite zdravlja po HACCP standardima

 

Uvjeti za upis u program:

  • Minimalno završena osnovna škola (Razina 1 HKO)
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

Na program se ne mogu upisati polaznici koji su trenutno u sustavu obrazovanja (učenici/ce, studenti/ce)

Zainteresirani polaznici trebaju ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi na sljedećem linku:

PRIJAVNI OBRAZAC

Prijave traju od 6. 9. do 20. 9. 2023. godine, a izabrani polaznici bit će obaviješteni putem e-mail adrese u kojoj će dobiti i sve potrebne informacije. Službeni upisi izabranih kandidata provodit će se od 25. 9. u prostorima Ugostiteljske škole Opatija te će svaki kandidat trebati predočiti dokaze o ispunjavanju uvjeta upisa (svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi, presliku važeće sanitarne iskaznice, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti) te ispuniti ulazni projektni obrazac.

Početak edukacija predviđen je za listopad 2023. godine u prostorima Ugostiteljske škole Opatija.

Pri završetku programa, nakon uspješno položene završne provjere znanja, polaznicima se izdaje Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Osnove poslužnih procesa u ugostiteljstvu koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a partneri projekta su Primorsko-goranska županija, Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, STEP RI d.o.o., Obrtničko učilište -ustanova za obrazovanje odraslih, Zagreb, Katarina Line d.o.o., Valamar Riviera d.d., Poreč, Jadranka turizam d.o.o., Mali Lošinj, IV-ER-KVC d.o.o., Karlovac.

Više informacija o projektu možete saznati na sljedećoj stranici: https://rck-recept.hr/

 

Za sve dodatne upite možete nam se obratiti putem e-mail adrese: mblazevic.rck@gmail.com

Vesna Brubnjak
Vesna Brubnjak