U drugom krugu natjecanja METRO JUNIOR TOP CHEF koje je održano u Zagrebu 8. ožujka 2024. godine sudjelovala su po dva učenika iz 5 regionalnih centara kompetentnosti. Iz naše škole sudjelovali su učenici Ivano Grgić, 3.3 razred, mentor Damir Perman i Renata Matešić, 3.4 razred, mentorica Ljiljana Mikinac. U treći krug, odnosno finale ide iz svakog centra jedan učenik. Iz naše škole plasirao se Ivano Grgić. Čestitke Ivanu, mentoru i sretno u Rovinju.
Naime, METRO Hrvatska ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef s ciljem osnaživanja kuharske profesije u Hrvatskoj u sklopu kojeg budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te na taj način dodatno razvijati svoju karijeru.
U projektu sudjeluje pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu – Srednja škola Zabok, Turističko-ugostiteljska škola Split, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Ugostiteljska škola Opatija te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
Svaki Regionalni centar je pozvan da nominira po pet učenika završenog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 imalo priliku pokazati svoja znanja i kreativnost te međusobno odmjeriti kuharske sposobnosti u sučeljavanjima koja su se održali u vrhunskim kuhinjama Veleučilišta Aspira u Zagrebu i Splitu.
Pobjednike očekuju vrijedne nagrade – mogućnost usavršavanja i stažiranja kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s MICHELINOVOM zvjezdicom u Španjolskoj, edukacija u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije te obavljanje stručne prakse kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put. (preuzeto sa stranice Dnevnik.hr)



