Kulturno putovanje kroz vremensku riznicu: Eksperimentiranje s jelima inspiriranim glagoljicom – učenici 1.5 razreda, smjer tehničar posluživanja, započeli su aktivnost u sklopu projektnog tjedna. S nastavnicima Hrvatskog jezika, Procesa obrade namirnica i Temeljnih vještina u ugostiteljstvu istražili su povijest glagoljice te njen utjecaj na kulturu Hrvata. Pripremili su prhke keksiće u obliku slova glagoljice te objasnili tehnologiju pripreme keksa. Nastavak slijedi.







Naši tehničari posluživanja projektni tjedan nastavili su projektom „Šećer tihi ubojica“. S profesoricama Vucelić i Gligora skupljali su ambalažu prehrambenih namirnica koju najčešće konzumiraju, preračunali količinu šećera, napunili vrećice te izradili plakate kojima žele osvijestiti sve nas o količini šećera koju svakodnevno unosimo.
U sklopu aktivnosti „Učenje kroz okuse: Istraživanje lokalnih namirnica na tržnici u Opatiji“ posjetili su opatijsku tržnicu s profesoricama Krištić i Gligora. Cilj je prepoznati i razlikovati osnovne živežne namirnice prema skupini i podrijetlu. Učenici su uvježbavali imena namirnica na engleskom jeziku te ih koristili u razgovoru.
U sklopu terenske nastave “Zbrinjavanje otpada u gradu Opatiji”, učenici su kroz vođenu šetnju gradom s profesoricom Gligorom dobili zadatak prepoznati probleme recikliranja i odlaganja otpada. Učenici su predložili rješenja te osvijestili ekološke izazove 21. stoljeća i osnažili svoje vještine kritičkog razmišljanja, timskog rada i rješavanja problema.
Tjedan je završio obilježavanjem Svjetskog dana voda.







