Novosti

Tjedan obilježavanja 95. rođendana škole

Tjedan obilježavanja 95. rođendana škole

Ponedjeljak - 14.10.2024

U ponedjeljak je započeo veseo tjedan u našoj školi koja 17.10.2024. slavi 95. rođendan. Bilo je uzbudljivo ispred gradske tržnice gdje su naši učenici i njihovi mentori promovirali dva projekta “Iz padela naših nona” sa mentoricama Bistre i Mikinac te “Vrhunsko a Naše ” sa mentoricama Miljević i Gligora. Svi prolaznici su uživali u odličnim slanim i slatkim delicijama koje su pripremili naši učenici i njihovi nastavnici. Sutra slijedi nastavak.

Utorak- 15.10.2024

I ove godine je proveden projekt „Kafkina juha“ koji objedinjuje gastronomiju i književnost. Projekt je održan u slavljeničkom tjednu Ugostiteljske škole koja 17. listopada slavi svoj 95. rođendan. Vidjeli smo kako bi izgledali recepti kada bi bili napisani perom velikih svjetskih književnika. Učenici 3.3 razreda su pod vodstvom prof. Mešter prvo zaronili u svijet književnosti, upoznali se sa stilom pisanja Marcela Prousta, Gabriela Garcie Marqueza i Johna Steinbecka te njihovim „receptima“, da bi potom ta jela pod vodstvom prof. Pađena pripremili u našim novim kuharskim kabinetima. Rezultati su bili i više nego slasni! Učenici su pripremili rižoto a la Steinbeck, piletinu u umaku od vina a la Gabriel Garcia Marquez i tiramisu a la Marcel Proust. Slike govore tisuću riječi….a kao uvijek, najljepši dio je bila degustacija! Uživajte!

Osim zbivanja u školi, u srijedu je bilo veselo i ispred opatijske tržnice. Povodom 95. obljetnice Ugostiteljske škole Opatija, odlučili smo počastiti građane alkoholnim i bezalkoholnim koktelima! Uz mentorstvo prof. Miljević, učenice 3.1 i 4.1 razreda izradile su i dijelile koktele i time pokazale naučene vještine.

Srijeda - 16.10.2024

I danas smo nastavili u slavljeničkom tonu povodom sutrašnje 95. obljetnice Ugostiteljske škole Opatija! Profesorice Majda Bazzara Šimunić i Ljiljana Mikinac su uz pomoć naših učenica građanima prikazale svoja dva projekta: “Činka-pal time” i “Muzej hrane i okusa”. Prolaznici su ispred opatijske tržnice mogli degustirati ukusne, ali zdrave palačinke, kao i tradicionalna jela. Naglašena je važnost zdrave prehrane, ali i povijesti i tradicije.
Sutra nastavljamo!
Ivona Skorić
Ivona Skorić