Završeno je 15. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva u Osijeku, svečanom gala večerom koja je održana u četvrtak i na kojoj su proglašeni pobjednici.
Predstavnici naše Škole na Kamelija kup natjecanju postigli su zavidne rezultate:
– učenica Marija Luisa Andreškić iz 3.2 razreda, iz discipline Slastičarstvo, pod mentorstvom nastavnice Jasne Visković, osvojila je prvo mjesto
– učenica Ana Omerović iz 4.1 razreda , u disciplini Ugostiteljsko posluživanje, pod mentorstvom profesorice Aleksandre Miljević, osvojila je drugo mjesto
– učenice Elena Gržin i Doris Štimac iz 4.1 razreda, pod mentorstvom profesorice Ljiljane Mikinac, osvojile su četvrto mjesto .
Ravnateljica Roth čestita svim našim učenicima i njihovim mentorima.
Opet slavimo!
Učenici naše škole danas su na kuharskom natjecanju Kup svetog Vlaha koje je održano u Dubrovniku osvojili broncu.
Učenici David Majnarić Gašparac i Luka Gračanin pod mentorstvom profesorice Žibert, u disciplini Black box uspjeli su izboriti broncu.
Zadovoljni učenici tom prilikom poručuju: “Natjecanje je prošlo u redu i ponosni smo što smo uspijeli dokazati da je naša škola među najboljima u Republici Hrvatskoj. Isto tako nam je drago da smo uspijeli opravdati trud naše prof. Žibert da nas pripremi na sve izazove koji bi nas mogli zateći u našim crnim kutijama, a isto tako i trud naših profesora iz kuharstva od prvog do trećeg razreda. Da se malo osvrnemo na samo natjecanje, drago nam je što smo dali sve od sebe, ali opet moramo spomenuti one malo bolje, dobitnike drugog mijesta učenika s Korčule i prvog mjesta učenika iz Splita. Organizacija samog natjecanja je bila na svim standardima kao i kvaliteta namirnica s kojima smo raspolagali. Ne vraćamo se kući samo s medaljom nego i s novim iskustvom, prijateljstvima kao i s lijepim uspomenam sa našim profesoricama Lazić i Žibert. Sve u svemu jako smo zadovoljni što smo sudjelovali i što kući ne dolazimo praznih ruku.”
Još jedna u nizu divnih i uspješnih priča događala se od 14. do 18.11.2023. u Splitu na Grand Gourmet 2023., IX. Festivalu i međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana gdje su naši učenici opet postigli da smo ponosni do neba na sve što rade i na rezultate koje ostvaruju. Ugostiteljska škola Opatija vraća se kući iz Splita sa 4 zlatne medalje, 2 srebrne medalje i s peharom za 1.mjesto za tim s najvećim brojem osvojenih bodova.
Naši učenici su se natjecali u disciplini Chef’s Table (postava stola za meni od 4 slijeda, pripremanje i posluživanje hrane s vinskom pratnjom) i ostvarili zavidne rezultate:
1. Team :Ana Omerović (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ivan Škerjanec (srebrno odličje, mentor prof. Davor Capan)
2. Team: Dora Biruš (zlatno odličje , mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ema Puškarić (zlatno odličje , mentor prof. Davor Capan)
3. Team: Rea Matovina (zlatno odličje , mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Dorotea Margan (srebrno odličje , mentorica prof. Ljiljana Mikinac)
I nije to sve…naši učenici posebno su nagrađeni za najbolji odnos prema gostu, za najbolji servis za stolom gosta, za najbolje toplo predjelo pripremljeno na cijelom festivalu.
Nema riječi koje bi opisale koliko smo sretni i ponosni na sve što su postigli. Još jednom je potvrđeno ono da se rad, trud, timski duh, ljubav prema odabranom zanimanju i posvećenost itekako prepoznaju i nagrađuju.
Ravnateljica je izuzetno ponosna na uspjehe naših učenika i njihovih mentora.
Nova školska godina nije mogla započeti bolje.
Pula je ovaj tjedan u periodu od 3. do 6.10.2023. bila domaćin natjecanja JUNIOR SOMMELIER CUP. Natjecanje je to na kojem sudjeluju najbolje srednje strukovne škole iz cijele Hrvatske. U zaista zahtjevnim zadacima učenice Ana Omerović (4.1 razred) i Rea Matovina (3.1 razred) sa svojom mentoricom profesoricom Aleksandrom Miljević osvojile su prvo mjesto i zlatno odličje, te još jednom pokazale kako se naporan rad, trud i upornost uvijek isplati i nagrađuje.
Od 27.9. do 1.10.2023. održano je 11.Međunarodno natjecanje Gatus u Ohridu.
Sudjelovalo je 15 ugostiteljsko-turističkih škola iz 6 zemalja ukupno 150 učenika i 50-tak ravnatelja i mentora.
Iz discipline ugostiteljskog posluživanja učenici Valnea Kršanac, Jakov Kaiser i Marko Gržinčić (razred 4.1) sa svojom mentoricom Nikolinom Marčelja Pošćić osvojili su zlatno priznanje .
Iz discipline kuharstvo sa slastičarstvom učenici Loris Jurković, Ivano Grgić (razred 3.3) i Lara Španjić (razred 3.2) sa mentorima Damirom Permanom i Jasnom Visković osvojili su zlatno priznanje.
Iz discipline turizam učenici Dora Biruš, Laura Oštarić i Mario Bošnjak (razred 4.1) s mentoricom Ivanom Šarić osvojili su srebrno priznanje.
Pored natjecanja to je prilika za druženje,smijeh , razmjenu iskustva i stjecanje novih prijateljstva.
Ponosna Ravnateljica Sibila Roth čestita učenicima i njihovim mentorima
Prikaži analitiku i oglase
Promoviraj objavu
Sve reakcije:
101