Novosti

Grand Gourmet 2023

Grand Gourmet 2023

Natjecanje Grand Gourmet 2023 održalo se u Splitu od 14. do 18. 11. 2023. godine. Manifestaciju organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), a prilika je to da se konobari, baristi, barmeni, turističko ugostiteljske škole i najbolji timovi hotela i restorana okušaju u nizu natjecateljskih vještina te zasluže medalje i nagrade po individualnim i timskim kategorijama.

Na 9. izdanju tog međunarodnog natjecanja naši učenici osvojili su 4 zlatne medalje, 2 srebrne medalje i pehar za 1. mjesto za tim s najvećim brojem osvojenih bodova.

Učenici su se natjecali u disciplini Chef’s Table (postava stola za meni od 4 slijeda, pripremanje i posluživanje hrane s vinskom pratnjom) i ostvarili odlične rezultate:

  1. tim: Ana Omerović, 4.1 razred (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ivan Škerjanec, 3.3 razred (srebrno odličje, mentor prof. Davor Capan).
  1. tim: Dora Biruš, 4.1 razred (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ema Puškarić, 3.3 razred (zlatno odličje, mentor prof. Davor Capan)
  1. tim: Rea Matovina, 3.1 razred (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Dorotea Margan, 3.1 razred (srebrno odličje, mentorica prof. Ljiljana Mikinac).

Osim toga, naši učenici posebno su nagrađeni za najbolji odnos prema gostu, za najbolji servis za stolom gosta, za najbolje toplo predjelo pripremljeno na cijelom festivalu.

Ponovno se pokazuje kako se rad, trud, timski duh, ljubav prema odabranom zanimanju i posvećenost itekako prepoznaju i nagrađuju.

Čestitke učenicima i mentorima !

Vesna Brubnjak
Vesna Brubnjak